Rev Inst Adolfo Lutz. 2014;73(2)
ARTIGO ORIGINAL/ ORIGINAL ARTICLE
1599 |
Avaliação dos indicadores de qualidade de laboratórios de citopatologia cervical Evaluation of quality indicators of cervical cytopathology laboratories Jacqueline PLEWKA, Maurício TURKIEWICZ, Bruna Fischer DUARTE, Michele Ana Flores CHAVES, Cíntia CESTARI, Daniela Cristina TARTARI |
140-147 |
1600 |
Estimating the decision limit (CCa) and the capability of detection (CCß) from analytical curves on water analysis for substances with permitted limits: an electronic spreadsheet for results interpretation in Public Health Laboratories Sérgio DOVIDAUSKAS, Isaura Akemi OKADA, Marina Miyuki OKADA, Rita de Cássia BRIGANTI, Camila Cardoso de OLIVEIRA |
148-157 |
1601 |
Mercúrio e Metilmercúrio em cabelos de crianças e em peixes mais consumidos em Cubatão, estado de São Paulo, Brasil Luciana Aparecida FARIAS, Deborah Inês Teixeira FÁVARO, Paulo Tadeu Meira Silva OLIVEIRA , Elisabete de Santis BRAGA |
158-168 |
1602 |
Study on the occurrence of microcystin toxin in water reservoir of Mundaú (Garanhuns-PE) by ELISA and HPLC methodologies Catarina Paula da Silva RAMOS, Irapuan Oliveira PINHEIRO, Edvani Maria da SILVA, Kátia Christina LEANDRO |
169-177 |
1603 |
Incidence of aflatoxins in the raw peanut (Arachis hypogaea L) in shell of Alta Paulista-SP region during the period from 2011 to 2012 Kely Braga IMAMURA, Jufner Celestino Vaz TONI, Maria Angélica Lopes BOCCHE, Davi Abdou de SOUZA, Juliana Audi GIANNONI |
178-187 |
1604 |
Características físico-químicas e sensoriais de biscoitos diet e comuns preparados com yacon (Smallanthus sonchifolius) Raianny da SILVA, Larissa Scarparo ROCHA, Erika Madeira Moreira da SILVA |
188-197 |
1605 |
The antioxidant potential of oral intake of flour produced from Agaricus brasiliensis mycelium in hamsters with hypercholesterolemia Ana Cláudia THOMAZ, Herta Stutz DALLA SANTA, Elisa PEREZ, Daiana NOVELLO, Melissa dos Santos RAYMUNDO, Fernanda BOVO, Kelly Cristina de Brito OLIVEIRA, Flávia Donadio PITA, Rosilene REBECA |
198-207 |
1606 |
Avaliação da qualidade da carne-de-sol produzida artesanalmente Quality evaluation of artisanal sun-dried meat (carne-de-sol) Teresa Emanuelle Pinheiro GURGEL, Maria Gilnara Lima BANDEIRA, Maria Rociene ABRANTES, Êlika Suzianny de Sousa, Kalianne da Silva SILVESTRE Sidnei Miyoshi SAKAMOTO, Jean Berg Alves da SILVA |
208-213 |
COMUNICAÇÃO BREVE/ BRIEF COMMUNICATION |
||
1607 |
Pesquisa de Cronobacter spp. em fórmulas infantis desidratadas Screening the dehydrated powdered infant formulae for Cronobacter spp. Marcelo Luiz Lima BRANDÃO, Natália Scudeller UMEDA, Ivano de FILIPPIS |
214-218 |
1608 |
Yacon (Smallanthus sonchifolius) flour added-cookies: chemical characterization and sensory acceptability among the patients with diabetes mellitus Mayla Gabriely Giacomel RODRIGUES, Elisvânia Freitas dos SANTOS, Fabiane La Flor Ziegler SANCHES, Daiana NOVELLO, Maria Raquel MANHANI, Mikael NEUMANN |
219-225 |
1609 |
Aceitabilidade sensorial de sopas elaboradas com diferentes sais substitutos de cloreto de sódio Sensory acceptability of soup prepared with different salts sodium chloride substitutes Sandy Mary OTTO, Daiane SERBA, Daiana NOVELLO |
226-232 |
1610 |
Avaliação da contaminação por bromato pães do tipo francês Analysis on the occurrence of bromate contamination in French type bread Dayanna Joyce Marques QUEIROZ, Everlane Ferreira MOURA, Manuela Alves da CUNHA, Anna Cecília Queiroz de Medeiros |
233-237 |