Rev Inst Adolfo Lutz.2007;66(1)
Sumário
Artigos de Revisão/ Review Articles |
||
1095 |
Compostos fenólicos em alimentos – Uma breve revisão Phenolic compounds in foods – A brief review Priscila Milene ANGELO, Neuza JORGE |
1-9 |
1096 |
Formação de óxidos de colesterol e alteração dos ácidos graxos em produtos cárneos Formation of cholesterol oxides and modification of fatty acids in meat products Sueli R. BAGGIO, Neura BRAGAGNOLO |
10-17 |
Artigos Originais/Original Articles |
||
1097 |
Efficiency of Escherichia coli liquid culture medium and brilliant greenbile salt lactose broth for counting thermotolerant coliforms in milk and ice cream samples Roberta Teresa RIZZO-BENATO, Cláudio Rosa GALLO |
18-25 |
1098 |
Evaluation of the microbiological analyses in foods from the Baixada Santista involved in foodborne diseases, São Paulo, Brazil, during 2000–2006 Jussara da Silva FAUSTINO, Estevão de Camargo PASSOS, Ana Ruth Pereira de MELLO, André Luís Monteiro ARAÚJO, Cícero Vagner de SOUZA, Luzia Ilza Ferreira JORGE, Liliana Aparecida ZAMARIOLI |
26-30 |
1099 |
Salmonella isolation from poultry products and antimicrobial susceptibility profile Rita de Cássia dos Santos da CONCEIÇÃO, Andréa HENTGES, Ângela Nunes MOREIRA, Flávia Aleixo VASCONCELLOS, Ida Maria Ramos ÂNGELO, José Beiro CARVALHAL, José Antônio Guimarães ALEIXO, Cláudio Dias TIMM |
31-34 |
1100 |
Cetrimide and M-PA-C agar media efficiency for isolating Pseudomonas aeruginosa from mineral water samples Beatriz PISANI, Marise SIMÕES, Maria Angela Garnica PRANDI, Maria Helena MARTINI, Paulo Flávio Teixeira CHIARINI, Edson Zangiacomi MARTINEZ |
35-39 |
1101 |
Assessment of food frying-oils and-fats marketed in Santos metropolitan area, São Paulo state Mário TAVARES, Eduardo GONZALEZ, Maria de Lourdes Paixão da SILVA, Roberto Carlos Fernandes BARSOTTI, Edna Emy KUMAGAI, Miriam Solange Fernandes CARUSO, Sabria AUEDPIMENTE, Valter RUVIERI, Daniela Lambert de SOUZA |
40-44 |
1102 |
Avaliação do valor de TBARS em coxas de frangos irradiadas TBAR values assessment in irradiated chicken legs Luciana MIYAGUSKU, Marcelo THOMAZINI, Arnaldo Yoshiteru KUAYE, Carmen Josefina Contreras CASTILLO |
45-49 |
1103 |
Refinement of corvine (Micropogonias furnieri) oil manufactured by means of acid ensilage procedure and thermo treatment processing for meal production Valéria T. CREXI, Fernanda L. GRUNENNVALDT, Leonor A. S. SOARES, Luiz A. A. PINTO |
50-56 |
1104 |
Ocorrência de aflatoxinas M1 e M2 em leite de cabra comercializado na região de Ribeirão Preto - SP, Brasil Maria Helena IHA, Lucile Tiemi ABE, Marina Miyuki OKADA, Rosa Maria Duarte FÁVARO |
57-62 |
1105 |
Frequency of anti-Toxoplasma gondii antibodies in women attended at public health center network of São Paulo metropolitan region (2001-2005) Massami KAWARABAYASHI, Débora Picanço AURELIANO, Maria Lúcia RAYMUNDO, Rosângela Aparecida GARCIA, Thaís Alves da COSTA-SILVA, Katia Gomes CASTELLÃO, Helena Hilomi TANIGUCHI, José Eduardo TOLEZANO, Roberto Mitsuyoshi HIRAMOTO |
63-67 |
1106 |
Standardization of the indirect immunofluorescence assay to search for human herpesvirus 8 (HHV-8) antibodies using blood collected on filter paper Joyce Matie Kinoshita SILVA, Mariana Cavalheiro MAGRI, Fabrício JACOB, Elizabeth de los SANTOS-FORTUNA, Adele CATERINO-DE-ARAUJO |
68-72 |
1107 |
Secreção cutânea do caramujo gigante africano, Achatina fulica, como fonte de compostos anti-Leishmania André Gustavo TEMPONE |
73-77 |
Relato de Caso/Case Report |
||
1108 |
Células atípicas de Cryptococcus neoformans var. neoformans observadas em líquido cefalorraquidiano Atypical Cryptococcus neoformans cells isolated from cerebrospinal fluid samples Regina C. PASCHOAL, Márcia S.C. MELHEM, Tamara GUELLI, Maria Walderez SZESZS |
78-80 |
1109 |
Cryptococcus neoformans varieties isolated from patients with aids referred to a hospital of São Paulo city during 1996-1999 Regina C. PASCHOAL, Álvaro. M. NAKASHITA, Ana L. LIMA, Marilena A. MARTINS, Wilma A. IULIANO, Mara C.S.M. PAPPALARDO |
81-84 |
Comunicação Breve/Brief Communication |
||
1110 |
Microbial survey of sponges containing bactericide agents used in kitchens of food and nutrition units from Campinas region, SP, Brazil Silvana Mariana SREBERNICH, Maria Magali Stelato Rocha SOARES, Sônia Maria Ferreira da SILVA, Thayane Carla Rodrigues Costa CAOBIANCO |
85-88 |