Instituto Adolfo Lutz

A A A Tamanho do texto

Rev Inst Adolfo Lutz.2007;66(3)

Sumário

 

Artigo de Revisão/ Review Article

1130

The use of stem cells in heart disease

O uso das células-tronco nas doenças cardíacas

Fernando P. COMPARSI, Sandrine C. WAGNER, Patricia PRANKE

213-224

 

Artigos Originais/Original Articles

1131

Avaliação da segurança dos xampus de uso infantis utilizados no comércio de São Paulo

Safety assessment of children shampoos commercialized in the São Paulo city

Maria Cristina SANTA BÁRBARA, Adriana B. ALMODÓVAR, Lígia L. MIYAMARU, Adriana BUGNO, Leda M. A. DOS SANTOS, Thais Y. SAITO

225-229

1132

Avaliação da presença de resíduos em leite de vacas tratadas com diflubenzurom

Determination of pesticide residues presence in milk from cows treated with diflubenzuron

Silvia A.V. TFOUNI, Regina P.Z. FURLANI, Jefferson D.ARAÚJO, Rosália M. SOUZA

230-233

1133

Determinação de ocratoxinas em cervejas, por injeção direta da amostra empregando uma coluna cromatográfica IS-aniônica

Ochratoxins determination in beers by direct injection of the sample using a IS-anionic column chromatography

Eliane M. R. S. SIMIONATO, Manoel Lima de MENEZES

234-239

1134

Estudo da comunidade fitoplanctônica no reservatório do Carpina, PE, com ênfase em Cyanobacteria

Study of the phytoplankton community with emphasis on Cyanobacteria, in Carpina, PE reservoir

Nísia K.C.V. ARAGÃO, Cícero T.S. GOMES, Giulliari A.S.T. LIRA, Carolina M. ANDRADE

240-248

1135

Determinação de sucralose em néctares de frutas light por CLAE-IR

Determination of sucralose in light nectars by HPLC-RI

Iracema A. KIMURA, Cristiane B.CANO, Maristela S. MARTINS, Letícia A.F. NAGATO

249-255

1136

Níveis de colesterol em ovos de galinha caipira, de granja e de codorna submetidos a diferentes condições de estocagem

Cholesterol levels in country chicken eggs, in those of farm raised chickens, and in quail eggs stored under different conditions

Heryka M. M. RAMALHO, Ana Paula M. da COSTA, Nathália K. M. SOARES, Keith H. D. SILVA, Videanny V. A. SANTOS, Roberto DIMENSTEIN

256-260

1137

Nutritional value of crustaceans from Lagoone-Estuary Complex Mundaú/Manguaba, Alagoas

Valor nutritivo de crustáceos do Complexo Estuarino-Lagunar Mundaú/Manguaba, Alagoas

Giselda M. LIRA, Elizabeth A.F.S. TORRES, Rosana A.M. SOARES, Simone MENDONÇA, Mirella F COSTA, Kelly WB SILVA, Sarah J.G.B. SIMON, Katherine M.A. VERAS

261-267

1138

Otimização e validação de método farmacopeico para verificar possíveis desvios de qualidade de matérias primas e cápsulas manipuladas contendo hormônios tireoidianos

Optimization and validation of the pharmacopeial method for verifying the potential quality deviations of drug raw materials and compounded oral capsules of thyroid hormones

Blanca E.O. MARKMAN, Maria Regina W. KOSCHTSCHAK, Mariângela T. AURICCHIO

268-274

1139

Avaliação microbiológica de doce de leite pastoso

Microbiology quality evaluation of pasty doce de leite

Cláudio D. TIMM, Rita de Cássia S. CONCEIÇÃO, Francisco José O. COELHO, Talita B. ROOS, Talita S. TEJADA, Pedro S. QUEVEDO, Andréa HENTGES, Nathalia D.A. BRASIL

275-277

1140

Correlação entre métodos cromogênicos e o método convencional na enumeração de coliformes e Escherichia coli em carne bovina moída

Correlation between rapid and standard methods for counting coliforms and Escherichia coli in bovine raw minced meat

Sabrina N. CASAROTTI, Aline T. PAULA, Daise A. ROSSI

278-286

1141

Qualidade da água utilizada em escolas atendidas pelo Programa Nacional de Alimentação Escolar (PNAE), em Salvador, BA

Quality of water used in schools supported by National Programme for School Food Provision (NPSFP) in Salvador, BA

Ryzia de Cassia V. CARDOSO, Rogéria C. C. ALMEIDA, Alaíse G. GUIMARÃES, José Ângelo W. GÓES, Sueli A. SILVA, Aisi A.C. SANTANA, Larissa B. HUTTNER, Permínio O. VIDAL Jr, Karla V. N. A. FIGUEIREDO

287-291

1142

Ocorrência de Staphylococcus coagulase positiva em queijos Minas tipos frescal e padrão comercializados nas feiras livres de Goiânia, GO

Occurrence of coagulase positive - Staphylococci in fresh and cured types Minas cheese sold at open free market of Goiania, GO

Marcele L. T. ARRUDA, Edmar S. NICOLAU, Alline P. REIS, Ariane S. ARAÚJO, Albenones J. MESQUITA

292-298

 

Comunicação Breve/Brief Communication

1143

Avaliação das características físico-químicas de ricotas comercializadas no município de Campinas, SP e da conformidade das informações nutricionais declaradas nos rótulos

Physical-chemical characteristics of the ricotta cheese samples on sale in the local markets of Campinas City, SP, Brazil, and the compliance of the nutritional information on the labels assessment

Luciana M.R. ESPER, Patrícia A. BONETS, Arnaldo Y. KUAYE

299-304

1144

Diferenciação entre Entamoeba histolytica e Entamoeba dispar por meio de ensaio imunoenzimático para pesquisa de antígenos em amostras fecais

Differentiation between Entamoeba histolytica and Entamoeba dispar by means of immunoenzymatic assay for antigens detection in children fecal samples

Juliane B. S. TOMÉ, Rejane G. TAVARES

305-307

 

Relato De Caso/ Case Report

1145

Erro na manipulação de cápsulas de alprazolam

Error in pharmaceutical compounding of alprazolam capsules

Luz Marina TRUJILLO, Mônica A. BATISTIC-LONGATTO, Maria Ângela P. ZORZETTO, Sueli O. FRANCIOSI

308-310

 

Resumos de Teses e Dissertações

 

Avaliação do quadro de estresse metabólico em ratos Wistar expostos à aflatoxina B1

Avaliation of the metabolic stress in Wistar rats exposed to aflatoxin B1

Silva RA

311

 

Avaliação antioxidante do extrato de coentro (Coriandrum sativum L.) e do palmitato de ascorbila em óleo de girassol sob aquecimento

Antioxidant evaluation of the coriander extract (Coriandrum sativum L.) and ascorbyl palmitate in sunflower oil under heating

Angelo PM

312

Comunicar Erro




Enviar por E-mail






Colabore


Obrigado