Rev Inst Adolfo Lutz.2009;68(1)
Artigo de Revisão/Review Articles |
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1183 |
Lipid oxidation of chicken meat and the impact of the addition of sage (Salvia officinalis, L.) and garlic (Allium sativum, L.) as natural antioxidants Lilian Regina Barros MARIUTTI, Neura BRAGAGNOLO |
1-11 |
Artigos Originais/Original Articles |
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1184 |
Comparison of analytical methods in the determination of lipids and polyunsaturated fatty acids by gas chromatography in infant formula Mahyara Markievicz Mancio KUS, Sabria AUED-PIMENTEL, Jorge MANCINI-FILHO |
12-20 |
1185 |
Valor nutritivo de peixes da costa marítima de Alagoas, Brasil Nutritive values of fishes from maritime coast of Alagoas, Brazil Maria Emília da Silva MENEZES, Giselda Macema LIRA, Cristhiane Maria Bazílio de OMENA, Johnnatan Duarte de FREITAS, Antônio Euzébio Goulart SANT’ANA |
21-28 |
1186 |
Influência do tipo de filtro no teor de cafeína de bebidas de café Effect of filter type on the caffeine contents in the coffee beverages Silvana Mariana SREBERNICH, Eduardo VICENTE, Sandra FRANCESCHINI, Ana Laura MINATEL |
29-33 |
1187 |
Microbiological, physical chemical and sensory characterization of the ostrich (Struthio camellus) meat burgers manufactured with fat substitute Érica Menezes SALVINO, João Andrade da SILVA, Elciane da Silva NOBREGA, José Carlos do NASCIMENTO, Maria José de Carvalho COSTA, Janeeyre Ferreira MACIEL |
34-41 |
1188 |
Total phenolic compounds, antioxidant and antifungal activities of multi mixtures enriched by adding microalgae Spirulina platensis Vânia da Silva BIERHALS, Vanessa Goulart MACHADO, Walesca Oliveira ECHEVENGUÁ, Jorge Alberto Vieira COSTA, Eliana Badiale FURLONG |
42-48 |
1189 |
Effect of different preservatives concentrations on the in vitro growth of bacteria carried by food Ana Maria Queijeiro LÓPEZ, Sheyla Ferreira LIMA-COELHO, Giselda Macena LIRA |
49-57 |
1190 |
Antioxidant activity of lemon (Citrus limon) seeds extract with addition of soybean oil under thermoxidation process Débora Maria Moreno LUZIA, Neuza JORGE |
58-63 |
1191 |
Qualidade e autenticidade de amostras de chá de camomila (Matricaria recutita L. – Asteraceae) Quality and authenticity of samples of chamomile tea (Matricaria recutita L. – Asteraceae) Gislaine Janaína Sanchez FALKOWSKI, Ezilda JACOMASSI, Orlando Seiko TAKEMURA |
64-72 |
1192 |
Condições higiênico-sanitárias de restaurantes comerciais tipo self-service pela avaliação da qualidade microbiológica de alimentos de preparações mistas Tânia Maria de Souza GENTA, Jane Martha Graton MIKCHA, Graciette MATIOLI |
73-82 |
1193 |
Hygienic conditions of minimally-processed watercress, lettuce and cabbage, and fresh-cut lettuce Condições higiênico-sanitárias de agrião, alface e repolho minimamente processados e alface in natura Evelyn RAPANELLO, Terumi Oyama FUZIHARA, Silene Maria NUNES, Vilma dos Santos Menezes Gaiotto DAROS, Lúcia Vannucci SAVIGNANO |
83-90 |
1194 |
Contaminação fúngica em chás de camomila, erva-doce e erva-mate Fungal contamination in the chamomile, anise and mate teas Suzana CARVALHO, Rodrigo Makowiecky STUART, Ida Chapaval PIMENTEL, Patricia do Rocio DALZOTO, Juarez GABARDO, Maria Aparecida Cassilha ZAWADNEAK |
91-95 |
1195 |
Assessment of hygienic conditions of ground pepper (Piper nigrum L.) by means of two methodologies for detecting the light filth Márcia Bittar ATUI, Márcia Jorge CASTEJON, Rosemeire YAMASHIRO, Tatiana DE LUCCA, Paul W. FLINN |
96-101 |
1196 |
In vitro antimicrobial action of glycolic extracts of Psidium guajava L., Syzygium cumini L. and Pimpinella anisum L. Cristiane Aparecida PEREIRA, Polyana das Graças Figueiredo VILELA, Luciane Dias de OLIVEIRA, Antonio Olavo Cardoso JORGE |
102-108 |
1197 |
Estrutura da comunidade fitoplanctônica com ênfase em Cyanobacteria no reservatório de Tapacurá-PE Structure of the phytoplankton community with emphasis on Cyanobacteria in Tapacurá reservoir- PE Carolina Mendes de ANDRADE, Cícero Tiago da Silva GOMES, Nísia Karine Cavalcanti Vasconcelos ARAGÃO, Edvani Maria SILVA, Giulliari Alan da Silva Tavares de LIRA |
109-117 |
1198 |
Atividade antifúngica do citral em leveduras do gênero Candida isoladas de pacientes hospitalizados Citral antifungal activity against Candida genus yeasts isolated from hospitalized patients Tatiane Morais FERREIRA, Fernando de Sá SILVA, Guilherme Rodrigues TEODORO, Ana Carolina Borges Pereira da COSTA, Aguida MARIA, Milton BELTRAME JÚNIOR, Sônia KHOURI |
118-125 |
1199 |
Review on the occurrence of uterine cervix lesions according to age group among women enrolled in the Viva Mulher – Prevention Program during the period from 2004 to 2008 Luzia Setuko Umeda YAMAMOTO, Sonia Maria Miranda PEREIRA, Daniela ETLINGER, Luciana Silva AGUIAR, Yuriko Ito SAKAI, Neuza Kasumi SHIRATA, Mariete dos Santos TEIXEIRA, Celso Di LORETO |
126-132 |
1200 |
Estudo retrospectivo dos diagnósticos cito-histopatológicos nas atipias de significado indeterminado Retrospective study on cyto-histological diagnoses in the atypical squamous cells of undetermined significance Neuza Kasumi SHIRATA, Carla DUCATTI, Luzia Setuko Umeda YAMAMOTO, Sonia Maria Miranda PEREIRA, Daniela ETLINGER, Luciana Silva AGUIAR, Yuriko Ito SAKAI, Celso Di LORETO |
133-139 |
1201 |
Cervical medulla as laboratory diagnosis material for Rabies Medula cervical como material para diagnóstico laboratorial da Raiva Benedito Neilson ROLIM, Maria Fátima da Silva TEIXEIRA, Edmara Chaves COSTA, Nelio Batista de MORAIS, Katariny Michelli de Araújo PINHEIRO, Tania Valeska Medeiros DANTAS, Suzana Aparecida Costa de ARAUJO, Valeska Shelda Pessoa de MELO, Aryana Lushese Vasconcelos de Lima FEITOSA, Phyllis Catharina ROMIJN |
139-144 |
1202 |
Growth of rubella virus into SIRC (rabbit cornea cell line) using various culture media Cultivo do vírus da rubéola em SIRC (linhagem celular de córnea de Coelho) em vários meios de cultura Cristina Adelaide FIGUEIREDO, Maria Isabel de OLIVEIRA, Ana Maria Sardinha AFONSO, Suely Pires CURTI |
145-149 |
Comunicação Breve/Brief Communication |
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1203 |
Qualidade microbiológica de frutas e hortaliças minimamente processadas Microbiological quality of minimally-processed fruits and vegetables Taline Fernanda SMANIOTO, Natália Jordão PIROLO, Eliane Maria Ravasi Stéfano SIMIONATO, Maria Cecília de ARRUDA |
150-154 |
1204 |
The Lane-Eynon technique and the polarimetric assay performance for determining starch in manioc Fabíola Lopes Caetano MACHADO, Gisélia CAMPOS, Mariana Temponi Godinho SOUZA |
155-159 |
Resumos de Teses e Dissertações |
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Instabilidade oxidativa do óleo de soja submetido à fritura de alimentos congelados Oxidative instability of soybean oil submitted to the frying of frozen foods Tanamati AAC |
161 |
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Estabilidade oxidativa do óleo de soja adicionado de extrato de sementes de limão (Citrus limon) Oxidative stability of the soybean oil added to lemon seeds extract (Citrus limon) Luzia DMM |
162 |