Rev Inst Adolfo Lutz.2009;68(2)
Sumário
Artigos de Revisão/Review Articles |
||
1205 |
Total lipids and fatty acids in nutritional label information of packed foods: aspects on legislation and quantification Sabria AUED-PIMENTEL, Odair ZENEBON |
167-181 |
1206 |
Diagnosis of human T-cell lymphotropic virus type 1 (HTLV-1) and type 2 (HTLV-2) infection in at-risk populations: past, present and future Adele CATERINO-DE-ARAUJO |
182-186 |
Artigos Originais/Original Articles |
||
1207 |
Vitamins B1 , B2 , B6 and PP contents in royal jelly Vitaminas B1, B2, B6 e PP em geleia real Elaine Cristina Pinto MORESCHI, Ligia Bicudo de ALMEIDA-MURADIAN |
187-191 |
1208 |
Estudo das condições de extração de compostos fenólicos de cebola (Allium cepa L.) Study on the extracting conditions of phenolic compounds from onion (Allium cepa L.) Michele Moraes de SOUZA, Vânia Machado RECART, Meritaine da ROCHA, Eliane Pereira CIPOLATTI, Eliana BADIALE-FURLONG |
192-200 |
1209 |
Stability and fatty acids composition evaluation in bottled butter craftsmanly produced Bruna Aparecida Souza MACHADO, Janice Izabel DRUZIAN |
201-208 |
1210 |
Farinhas mistas de trigo e de soja agregam valor nutricional e sensorial em pães Wheat-soybeans mix flours improve the bread nutritional and sensorial characteristics Maria Inês de Souza DANTAS, Gláucia Ferreira ANDRADE, Newton Deniz PIOVESAN, Hércia Stampini Duarte MARTINO |
209-214 |
1211 |
In vitro effect of concentrations of sodium metabisulphite, sodium benzoate and potassium sorbate on heat-resistant fungi Ana Maria Queijeiro LÓPEZ, Sheyla Ferreira LIMA-COELHO, Luís Fernando Romanholo FERREIRA |
215-223 |
1212 |
Qualidade microbiológica de polpas de frutas congeladas Microbiological quality of frozen fruit pulps Estela SEBASTIANY, Elizanilda Ramalho do REGO, Marcos José Salgado VITAL |
224-231 |
1213 |
Eficiência do Agar R2A na contagem de bactérias heterotróficas em água tratada para diálise The efficiency of Reasoner’2 Agar for counting heterotrophic bacteria isolated from water for dialysis Adriana Aparecida Buzzo ALMODOVAR, Tatiana Caldas PEREIRA, Adriana BUGNO |
232-236 |
1214 |
Quality of water from spouts located in Santos and São Vicente municipalities, São Paulo state, Brazil Daniel Santos TAVARES, Ana Carolina Buchalla ALONSO, Ana Ruth Pereira de MELLO, Cícero Vágner de SOUSA, Eduardo GONZALEZ, Estevão de Camargo PASSOS, Fabiana Cortez PIMENTEL, Maria de Lourdes Paixão da SILVA, Mário TAVARES* , Roberto Carlos Fernandes BARSOTTI |
237-244 |
1215 |
Iodoterapia: avaliação crítica de procedimentos de precaução e manuseio dos rejeitos radioativos Iodotherapy: critical assessment of the precautionary and handling procedures of radioactive wastes Maria Lúcia RISSATO, Maria Lúcia RIBEIRO, Neusa Regina Parras Simões de CASTRO, Marcus César Avezum Alves de CASTRO, Luciana Camargo OLIVEIRA |
245-253 |
1216 |
The disinfectant sodium hypochlorite as a sanitary barrier: activity conditions against Staphylococcus aureus isolated from foods implicated in foodborne disease outbreaks Jane Mari Corrêa BOTH, Solange Mendes LONGARAY, César Augusto Marchionatti AVANCINI |
254-258 |
1217 |
Avaliação microbiológica e físico-química de açúcares mascavo comerciais Physicochemical and microbiological evaluation of commercial brown sugar Wesley Cardoso GENEROSO, Maria Teresa Mendes Ribeiro BORGES, Sandra Regina CECCATOANTONINI, Augusto Filip MARINO, Marcus Vinicius Merfa e SILVA, Renata Tieko NASSU, Marta Regina VERRUMA-BERNARDI |
259-268 |
1218 |
Toxin gene-carrier Staphylococcus aureus isolated from diverse transmission sources during the milking Luiz Francisco ZAFALON, Juliana Rodrigues Pozzi ARCARO, Antônio NADER FILHO, Luciano Menezes FERREIRA, Josir Laine Aparecida VESCHI |
269-277 |
1219 |
Single-laboratory validation of a quantitative methodology for determination of L-phenylalanine in wheat flour by second derivative spectrophotometry Raquel Linhares CARREIRA, Camila Salles RAMOS, Lidiane Amorim MUNDIM, Letícia Gonçalves LIMA, Scheilla Vitorino Carvalho de SOUZA, Marialice Pinto Coelho SILVESTRE |
278-288 |
1220 |
Label conformity of carbohydrate-electrolyte beverages ready to drink from national brands in respect to Brazilian law Ângela Antunes SILVA, Carolina Gomes da ROCHA, Marcelo Antônio MORGANO, Niurka Maritza Almeyda HAJ-ISA, Késia Diego QUINTAES |
289-298 |
Comunicação Breve/ Brief Communication |
||
1221 |
Avaliação da qualidade físico-química de alimentos comercializados em restaurantes self-service Evaluation of quality of foods commercialized in self-service restaurants Julianna SHIBAO, Roberto Carlos Fernandes BARSOTTI, Estevão de Camargo PASSOS, Luiz Carlos MARONO, Yara Lucia de Castro ROUSSENG, Maria de Lourdes Paixão da SILVA, André Luís Monteiro ARAÚJO, Eduardo GONZALEZ, Mário TAVARES |
299-304 |
1222 |
Contaminação bacteriológica de águas subterrâneas da região oeste de Santa Catarina, Brasil Bacteriological contamination of groundwater of the western area of Santa Catarina, Brazil Patrícia da Silva MALHEIROS, Daniela Fernanda SCHÄFER, Indianara Maria HERBERT, Sônia Mari CAPUANI, Eliane Machado da SILVA, Cassius Ugarte SARDIGLIA, Diane SCAPIN, Eliandra Mirlei ROSSI, Adriano BRANDELLI |
305-308 |
1223 |
Infecção por Giardia lamblia em crianças de 0 a 10 anos no município de Chapadinha, Maranhão, Brasil Giardia lamblia infection in children under 10 years old in the municipality of Chapadinha, Maranhão state, Brazil Francinaldo Soares SILVA |
309-313 |
Nota Científica/Scientific Note |
||
1224 |
Lack in introducing a new algorithm of laboratorial tests for detecting HTLV-1 and HTLV-2 infections in at-risk population Emanuela Avelar Silva COSTA, Fabrício JACOB, Regiane dos Santos FELICIANO, Elizabeth de los SANTOS-FORTUNA, Adele CATERINO-DE-ARAUJO |
314-317 |
1225 |
Ação ovicida do fungo Pochonia chlamydosporia sobre ovos de Enterobius vermicularis Ovicidal activity of Pochonia chlamydosporia fungus on Enterobius vermicularis eggs Fabio Ribeiro BRAGA, André Ricardo e SILVA, Juliana Milani ARAUJO, Sebastião Rodrigo FERREIRA, Jackson Victor de ARAÚJO, Luiza Neme FRASSY |
318-321 |
Resumos de Teses e Dissertações |
||
|
Evaluation of fatty acid lipid extraction methods in human plasma Avaliação de métodos de extração lipídica em plasma humano Morais DR |
322 |