Rev Inst Adolfo Lutz.2012;71(1)
ARTIGO DE REVISÃO/ REVIEW ARTICLE |
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1426 |
Qualidade e segurança do pescado Seafood quality and safety Karoline Mikaelle de Paiva SOARES, Alex Augusto GONÇALVES |
1-10 |
1427 |
Regulation of food commercialization in school environment: analyses of the Brazilian legal instruments to promote healthy foods Cristine Garcia GABRIEL, Gabriela Dalsasso RICARDO, Roberta Melchioretto OSTERMANN, Arlete Catarina Tittoni CORSO, Maria Alice Altenburg de ASSIS, Patrícia Faria Di PIETRO, Francisco de Assis Guedes de VASCONCELOS |
11-20 |
ARTIGO ORIGINAL/ORIGINAL ARTICLE |
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1428 |
Perfis fenotípicos e detecção de genes alvo por PCR em isolados de diferentes origens e cepas de referência identificados como Cronobacter spp. (Enterobacter sakazakii) Márcia Barbosa WARNKEN, Marcelo Luiz Lima BRANDÃO, Aline Encarnação SOUZA, Célia Maria Carvalho Pereira Araulo ROMÃO, Ana Cristina Martins Almeida NOGUEIRA, Maria Teresa DESTRO |
21-31 |
1429 |
Comparison of most probable number (MNP) and membrane filtration techniques for analyzing the natural mineral water microbiological quality Marcelo Luiz Lima BRANDÃO, Carla de Oliveira ROSAS, Valéria de Mello MEDEIROS, Márcia Barbosa WARNKEN, Silvia Maria Lopes BRICIO, Ana Maria Luiz da SILVA, Denise Rosane Perdomo AZEREDO |
32-39 |
1430 |
Pesquisa de enterobactérias em chocolates Detection of enterobacteria in chocolates Érika Marques REOLON, Aline Regina Barbosa SANTOS, Vanessa Eliane MOREIRA, Maristela da Silva do NASCIMENTO |
40-43 |
1431 |
Ocorrência de fungos e aflatoxinas em grãos de milho Occurrence of fungi and aflatoxins in corn kernels Larissa Fatarelli BENTO, Maria Aparecida Braga CANEPPELE, Maria Cristina de Figueiredo e ALBUQUERQUE, Leimi KOBAYASTI, Carlos CANEPPELE, Patrícia de Jesus ANDRADE |
44-49 |
1432 |
Seleção de fungos isolados do ambiente com atividade lipolítica Isolation and selection of lipolytic enzymes-producing fungi MicheLe Cardoso COIMBRA, Thiago Okubo Procópio PINTO, Vinicius D'ARCADIA CRUZ, Pedro de OLIVA NETO |
50-55 |
1433 |
Avaliação da eficácia da água sanitária na sanitização de alfaces (Lactuca sativa) Evaluation of the efficacy of sodium hypochlorite in sanitization of lettuce (Lactuca sativa) Hugo de Sousa SANTOS, Maria Christina Sanches MURATORI, Ana Luísa Alves MARQUES, Verbena Carvalho ALVES, Francisco das Chagas CARDOSO FILHO, Amilton Paulo Raposo COSTA, Maria Marlúcia Gomes PEREIRA, Carlos Alberto da Rocha ROSA |
56-60 |
1434 |
Caracterização e compostos bioativos do óleo da castanha-de-cutia (Couepia edulis) Physical-chemical characterization of bioactive compounds of the oil from cutia nut (Couepia edulis) Tainara COSTA-SINGH, Thiago Bergler BITENCOURT, Neuza JORGE |
61-68 |
1435 |
Determination of biogenic amines in different types of cheese by high-performance liquid chromatography Fernanda Lima CUNHA, Carlos Adam CONTE JUNIOR, César Aquiles LÁZARO, Lucas Rabaça dos SANTOS, Eliane Teixeira MÁRSICO, Sérgio Borges MANO |
69-75 |
1436 |
Morphological and functional characteristics and other properties of the native and oxidized starch paste produced from mango kernels of Tommy Atkins variety Marianne Louise Marinho MENDES, Pushkar Singh BORA, Ana Paula Loura RIBEIRO |
76-84 |
1437 |
Effect of dietary regime supplemented with soybean oil on the lipid profile and chemical composition of Nile tilapia (Oreochromis niloticus) Janice Izabel DRUZIAN, Bruna Aparecida Souza MACHADO, Carolina Oliveira de SOUZA, Lorena Magalhães FRAGA, Viviane de Alencar Araes DURAN, Uiara Souza de BURGHGRAVE, Bruno Lopes BASTOS, Ricardo Castelo Branco ALBINATI, José Eugênio GUIMARÃES |
85-92 |
1438 |
Effect of the addition of malt radicle on the broiler feed: chemical composition and meat fatty acid profile Daiana NOVELLO, Ricardo Alves da FONSECA, Jamile Kailer dos SANTOS |
93-100 |
1439 |
Determinação de As (III) e As (V) em amostras de suco de uva por voltametria de redissolução catódica Juliana Machado de CARVALHO, Katia Christina LEANDRO |
100-104 |
1440 |
Efeito da adição de erva-mate nas características sensoriais e físico-químicas de barras de cereais Effect of yerba mate on the sensory and physicochemical characteristics of cereal bars Lucinéia CHIESA, Cláudia SCHLABITZ, Claucia Fernanda Volken de SOUZA |
105-110 |
1441 |
Fécula de mandioca e farinha de albedo de laranja na formulação de bolos de chocolate Cassava starch and orange albedo flour in chocolate cakes formulation Izabel Cristina Veras SILVA, Aline Alves Oliveira SANTOS, Aline Rezende ALVES, Mayra Crystiane de Aragão BATISTA, Paulo Sérgio MARCELLINI |
111-117 |
1442 |
Teor de gordura e de água: fatores determinantes na textura e na aceitabilidade de requeijão light Fat and moisture contents: determining factors on the light processed cheese texture and acceptability Rita de Cássia dos Santos Navarro da SILVA, Valéria Paula Rodrigues MINIM, Márcia Cristina Ribeiro Teixeira VIDIGAL, Jociele Almeida TEIXEIRA, Liliane Elen da Silva MORAES, Luiz Paulo LIMA, Luis Antônio MINIM |
118-126 |
1443 |
Concentrado proteico do soro e yacon agregam valor nutricional e sensorial em iogurte diet Whey protein concentrate and yacon enhance the nutritional and sensory values in diet yogurt Maria Inês DANTAS, Christiane Mileib VASCONCELOS, Carina Aparecida PINTO, Valéria Paula Rodrigues MINIM, Hércia Stampini Duarte MARTINO |
127-133 |
1444 |
Leite fermentado caprino sabor umbu: elaboração e aceitabilidade Fermented umbu-flavored goat milk: elaboration and acceptance Rita Vieira GARCIA, Antônio Eustáquio Rezende TRAVASSOS |
134-139 |
1445 |
Quantitative and descriptive analysis and sensory acceptance of yoghurt made from caprine and bubaline milk mixtures Maria de Fátima BEZERRA, Roberta Targino Pinto CORREI |
140-147 |
1446 |
Investigation on the occurrence of anorexigens, benzodiazepines and antidepressants in the weight-reducer phytotherapy formulations Daniela Santos Maia ANDRIOLO, Luzia Helena da CUNHA, Amália Soares SANTANA, Maria Eloíza SAMPAIO, Virgínia del Carmen Troncoso VALENZUELA, Maria Gorette Resende DUARTE, Eliana de Faria GARCIA |
148-152 |
1447 |
Chorioallantoic membrane assays (HET-CAM and CAM-TBS): alternative tests for performing toxicological evaluation of products with low potential for ocular irritation Amanda Gleyce Lima de OLIVEIRA, Ronald Santos SILVA, Eloisa Nunes ALVES, Rosaura de Farias PRESGRAVE, Octavio Augusto França PRESGRAVE, Isabella Fernandes DELGADO |
153-159 |
1448 |
Effect of delayed umbilical cord clamping on ferritin contents in sera from full-term infants aged 0, 3 and 6 months of life Elizandra Leal STEFFEN, José Edson Paz da SILVA, Ângela Regina Maciel WEINMANN, Paulo Afonso BELTRAM |
160-165 |
1449 |
Determination of Ki-67 and CD71 antigens expression on CD34-positive blastic cells in acute leukaemias Heliana Trindade MARINHO, Elda Pereira NORONHA, Érika Bárbara Abreu Fonseca THOMAZ, Geni Lourdes de Resende Ramos VERAS, Raimundo Antônio Gomes OLIVEIRA |
166-171 |
1450 |
Performance of the 100% rapid review methodology on cervix Pap smears with and without clinical information Edna Joana Cláudio MANRIQUE, Nadja Lindany Alves SOUZA, Suelene Brito do Nascimento TAVARES, Luiz Carlos ZEFERINO, Rita Goreti AMARAL |
172-177 |
COMUNICAÇÃO BREVE/BRIEF COMMUNICATION |
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1451 |
Micro-organismos patogênicos e deteriorantes em chocolate artesanal ao leite Pathogenic and deteriorative microorganisms in homemade milk chocolate Talita Schneid TEJADA, Priscila Alves DIAS, Rita de Cássia dos Santos da CONCEIÇÃO, Cláudio Dias TIMM |
178-181 |
1452 |
Survival of pathogenic microorganisms in kefir Sobrevivência de micro-organismos patogênicos em kefir Priscila Alves DIAS, Daiani Teixeira da SILVA, Talita Schneid TEJADA, Maria Cristina Garcia Moraes LEAL, Rita de Cássia dos Santos da CONCEIÇÃO, Cláudio Dias TIMM |
182-186 |
1453 |
Perfil sanitário da carne bovina in natura comercializada em supermercados Sanitary profile of fresh beef commercialized in supermarkets Vanessa de Souza Rodrigues MATOS, Ana Paula Portela GOMES, Vilmara Almeida dos SANTOS, Fernanda FREITAS, Isabella de Matos Mendes da SILVA |
187-192 |
1454 |
Avaliação da qualidade físico-química de leites pasteurizados Evaluation of physicochemical quality of pasteurized milk Emanuel Neto Alves de OLIVEIRA, Dyego da Costa SANTOS |
193-197 |
NOTA CIENTÍFICA/SCIENTIFIC NOTE |
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1455 |
Uso de soro de leite bovino para elaboração de meios de cultura para Staphylococcus aureus Culture media made by bovine whey for Staphylococcus aureus growth Renata Albuquerque COSTA, Márcia Viviane de BRITO, Verônica Sousa de BRITO, Joseíres Lira de Sousa FONTENELLE, Jackson Rafael Oliveira PEIXOTO, Gustavo Hitzschky Fernandes VIEIRA, Regine Helena Silva dos Fernandes VIEIRA |
198-201 |
1456 |
Contaminação fúngica em condimentos de feiras livres e supermercados Fungal contamination in spices sold in street markets and supermarkets Luciana Portela da SILVA, Adelayne Rodrigues ALVES, Cíntia de Moraes BORBA, Mitra MOBIN |
202-206 |
1457 |
Avaliação da qualidade química e microbiológica de salsichas tipo Viena Evaluation of the chemical and microbiological qualities of Vienna type sausages Tahis Regina BAÚ, Cristiane de Abreu DIAS, Alexandre da Trindade ALFARO |
207-210 |
RESUMOS DE TESES E DISSERTAÇÕES |
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Solar and conventional drying of residual annatto grains Secagem solar e convencional de grãos residuais de urucum Dyego C. Santos |
211 |
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Processing, characterization and storage of traditional and diet umbu-caja jams Processamento, caracterização e armazenamento de geleia tradicional e dietética de umbu-cajá Emanuel N. A. Oliveira |
212 |