Instituto Adolfo Lutz

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Rev Inst Adolfo Lutz.2006;65(3)

Sumário

 

Artigos de Revisão/Review Articles

1081

Potencialidades da terapia com células-tronco na regeneração hepática

Potentialities of stem cell therapy in hepatic regeneration

Ana Caroline BRAUN, Patricia PRANKE

146-156

1082

Transdução de sinal: um olhar sobre a insulina

Signal transduction: an overview on insulin

Adriana LUCHS

157-164

 

Artigos Originais/Original Articles

1083

Influência da irradiação gama na destruição de fumonisina B1 em farinha de milho e de aflatoxina M1 em leite fluido e em pó

Gamma-irradiation effect on fumonisin B1 inactivation in corn flour and on aflatoxin M1 in fluid and powdered milk

Guilherme PRADO, Alexandre S. LEAL, Marize S. OLIVEIRA, Vanessa D. MORAES, Jovita E. C. M. GAZZINELLI, Ionara F. R. VIEIRA, Adriana S. LIMA, Ana Paula A. MOREIRA, Mabel A. CALDEIRA

165-170

1084

Ochratoxin A in raisins samples marketed in São Paulo, Brazil

Ocratoxina A em amostras de uvas passas comercializadas em São Paulo, Brasil

Adriana Palma de ALMEIDA, Janete ALABURDA, Valter RUVIERI, Myrna SABINO

171-175

1085

Detecção de glúten em alimentos por meio de ELISA

Detection of gluten in foods by means of ELISA

Rejane W. de ABREU, Sônia F. C. BARBOSA, Jussara C. de M. DELLA TORRE, Jaim LICHTIG, Odair ZENEBON

176-180

1086

Avaliação dos teores de ferro em farinhas de trigo fortificadas, São Paulo, Brasil

Evaluation of iron content in fortified wheat flour, São Paulo, Brazil

Carmen Silvia KIRA, Márcia Liane BUZZO, Maria de Fátima Henriques CARVALHO, Maria Cristina DURAN, Alice Momoyo SAKUMA

181-185

1087

Composição centesimal e mineral de diferentes formulações de multimisturas provenientes da região central do Rio Grande do Sul

Centesimal and mineral composition of multimixtures derived from central region of Rio Grande do Sul - Brazil

Tiago André KAMINSKI,Leila Picolli da SILVA, Milena BAGETTI

186-193

1088

Avaliação do leite in natura comercializado clandestinamente no município de Morrinhos, GO

Evaluation of in natura milk commercialized without due authorization in Morrinhos city, GO

Rosangela C. QUINTANA, Lílian C. CARNEIRO

194-198

1089

Efeito da adição de Streptococcus thermophilus como cultura adjunta na maturação e caracterização físico-química e sensorial de queijo Prato

Effect of the addition of Streptococcus thermophilus as adjunct culture on ripening and physicochemical and sensory characterization of Prato cheese

Claudia R. B. SILVA, Aline Cristina NABUCO, Bruna R. MORETTI, Ana Lúcia Barretto PENNA

199- 203

1090

Avaliação das condições higiênico-sanitárias de cominho e pimenta do reino em pó comercializados em cidades do Estado de São Paulo, Brasil, mediante a presença de matérias estranhas

Evaluation of ground pepper and cumin sold in retail market of São Paulo State, Brazil, based on the presence of extraneous materials

Rejane Alexandre S. GRACIANO, Márcia Bittar ATUI, Márcia N. DIMOV

204-208

1091

Avaliação da atividade antimicrobiana de preparações de própolis comercializadas na cidade de São Paulo

Antimicrobial activity evaluation of propolis products for sale in São Paulo city

Mariangela Tirico AURICCHIO, Adriana BUGNO, Adriana Aparecida Buzzo ALMODÓVAR, Tatiana Caldas PEREIRA

209-212

1092

Alterações histológicas no coração de ratos expostos a compostos organofosforados por tempo prolongado

Heart histological changes in rats long-term exposed to organophosphate

Edenilson Eduardo CALORE, Emerson NARCISO

213-216

1093

Avaliação dos exames laboratoriais para o diagnóstico das meningites infecciosas no estado de Sergipe, durante o período de 1997 a 2003

Assessment of the laboratorial examinations for diagnosing infectious meningitis performed in the Sergipe state, during the period from 1997 to 2003

Antonio M. BARBOSA JUNIOR, Dângelly L. F. M. de MÉLO, Patrícia O. SANTOS, Maria de Fátima TRAVÁLIA, Rita de C. TRINDADE

217-221

 

Comunicação Breve/ Brief Communication

1094

Cabine de segurança biológica: efeito da luz ultravioleta nas micobactérias

Biological safety cabinet: ultraviolet radiation effect on mycobacteria

Suely Yoko Mizuka UEKI, Ana Lívia GEREMIAS, Letícia Lisboa MONIZ, Fábio Oliveira LATRILHA, Artemir Coelho de BRITO, Carmen Maria Saraiva GIAMPAGLIA, Fernanda Cristina dos Santos SIMEÃO, Maria Alice Silva TELLES

222-224

 

Resumos de Teses e Dissertações

 

Frequência de anticorpos de Leishmania sp em Rattus norvegicus no município de Belo Horizonte, Minas Gerais

Frequency of Leishmania sp antibodies in Rattus norvegicus in Belo Horizonte, Minas Gerais, Brazil

Neiva HM

225

 

Determinação de isoflavonas em formulações farmacêuticas

Determination of isoflavones in pharmaceutical formulations

Yano HM

226

 

Interaction between poly (ethyleneglycol) and dioctadecyldimethyilammonium and diododecyldimethylammonium bromide in aqueous solution

Interação de poli(etileno glicol) com brometo de dioctadecildimetilamônio e didodecildimetilamônio em dispersões aquosas

Santos CCM

227

 

Performance of quality control strategies in cytopathological diagnosis in a reference laboratory

Desempenho das Estratégias de Controle de Qualidade em Diagnóstico Citopatológico em Laboratório de Referência

Utagawa ML

228

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